Lectii de viata (III)

Uneori ma amuzam ca's un izvor de cunoastere. Glumeam desigur. Doar ca puse cap la cap, tare multe lucruri constat eu. Am sa fac o carte cu lectii de viata.

1. De la omul beat sa n'ai pretentii. Bautura dizolva sinapse, si intelectul functioneaza tot mai prost.
2. Oamenii de calitate apar mereu in momentele in care iti vine sa te dai cu capul de pereti, gandind ca se duce lumea dracului.
3. Ideea e mana'n mana cu cea de la 2. Cand gasesti oameni de calitate, realizezi ca in jurul tau ai multe buruieni(sau ca sa sune mai placut: erbacee necultivate). Puterea comparatiei isi spune cuvantul.
4. Vorba" cel mai inteligent cedeaza " nu e adevar general. Cand e vorba de o discutie pe baza de argumente, nu cel mai inteligent cedeaza ci cel mai prost.
5. Cand se intampla ceva important pentru tine, e bine sa lasi doua trei zile sa analizezi lucrul respectiv. In fiecare zi ai sa vezi cu alti ochi.
6. Cand scoti pe cineva din viata ta, e bine sa'l pastrezi afara. Da, uneori persoanele au prostul obicei de'a trece prin viata ta, asa, ca prin piata. Se mai uita putin, analizeaza schimbarile, apoi ies gandind ca daca'i ceva, vin in alta zi.
7. Pentru ca un om sa se schimbe are nevoie sa constientizeze ca exista o problema. Unii se considera perfecti, altii nu dau importanta. Prea putini se schimba.
8. Cand iei o decizie, pastreaza'ti verticalitatea. Vor exista regrete, intrebari cu "ce'ar fi fost daca". In momentul in care iti incalci decizia, si dai inca o sansa regretele sunt mai mari. Asta in cazul in care ai fost perfect obiectiv cand ai luat decizia initiala.
9. Traieste fiecare zi pastrand doar amintirile placute din zilele trecute. N'are rost sa ne otravim suflete cu lucruri ce oricum nu pot fi reparate.
10. Cand stii ca trebuie sa ai o anumita atitudine fata de unele persoane, a te lasa intimidat si a ceda, e doar o forma de vulnerabilitate.

Acum trebuie sa invat fiecare din cele 10 idei. Mi'e bine.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comentarii: